Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Danneels publiceert dagboek van wijsheid en geloof

Kardinaal Danneels publiceert dagboek van wijsheid en geloof
MECHELEN (RKnieuws.net) - In oktober verschijnt "Vertrouwen", een dagboek van wijsheid en geloof, van kardinaal Godfried Danneels. In dit boek zijn 366 teksten van de kardinaal bijeengebracht. Het is een jaarboek met een tekst voor elke dag van het jaar, gekozen uit de vele gepubliceerde en vooral ongepubliceerde teksten die kardinaal Danneels tijdens 25 jaar herderschap heeft geschreven.
Wie kardinaal Danneels al hoorde of las kent zijn vaardigheid om zowel maatschappijbetrokken, dicht bij de mensen, als diep religieus, dicht bij God, te spreken en te schrijven. Met een verfijnde humor en beelden die naar eigen zeggen "zomaar in zijn hoofd vallen", doordrongen van de christelijke boodschap én van de hedendaagse cultuur.

Dit boek kent vele thema´s en invalshoeken, maar heeft één kerngedachte: sinds "de menslievendheid van God in de wereld is verschenen" mag je vertrouwen hebben, liefhebben, hopen, geloven. In vertrouwen kun je nooit te ver gaan, zegt hij in navolging van Theresia van Lisieux, zelfs niet als je midden in de scherpe analyse van onze tijd gaat staan.

Het boek telt 400 pagina´s en kost 24,95 euro. Het wordt uitgegeven door Lannoo in Tielt. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken