Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke Arbeidersjeugd roept leden op verder te kijken dan hun neus lang is

Katholieke Arbeidersjeugd roept leden op verder te kijken dan hun neus lang is
BRUSSEL (RKnieuws.net, KAJ) - De Katholieke Arbeidersjeugd (KAJ) roept haar leden op verder te kijken dan hun neus lang is. "Het zijn niet alleen grote manifestaties tegen oorlog waar jongeren voor uitbreken, nee, ook een kleine daad mag jullie niet afschrikken .. de kleine daad wordt minder ´gezien´ maar is ook het meest waardevol", aldus de leiding van de jongerenbeweging.
De oproep gebeurde naar aanleiding van het nieuwe werkjaar 2003-2004 dat als thema "Actief" heeft. De KAJ wil dicht aansluiten bij de geest van haar stichter - kardinaal Cardijn - die pleitte voor "zien-oordelen-handelen".

"Naast tégen, kan je ook voor iets zijn. Verder kijken dan je neus lang is impliceert ook dat je niet enkel oog hebt voor je eigen dorp of gemeente maar ook voor andere plaatsen in de wereld waar onrecht heerst: het voedseltekort in Afrika, de globalisering in de wereld, vluchtelingen die geen weg terug weten ...". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken