Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Slowaakse aartsbisschop verdenkt pers van complot tegen Paus

Slowaakse aartsbisschop verdenkt pers van complot tegen Paus
BRATISLAWA(Katholiek Nederland - KerkNet) - Volgens aartsbisschop Ján Sokol van de Slowaakse hoofdstad Bratislawa is in zijn land een samenzwering tegen de rooms-katholieke Kerk gaande. Hij vreest dat die hetze meer schade zal aanrichten dan de antireligieuze acties van het voormalig communistisch regime.

Het aanstaande pausbezoek aan Slowakije, van 11 tot 14 september, heeft tot een stevig openbaar debat in de Slowaakse media geleid. Inzet van de discussie is het bedrag van 1,9 miljoen euro dat de staat bijdraagt aan de organisatie van het bezoek. Mgr. Sokol vindt de weerstand tegen deze overheidsbijdrage sterk overdreven. Volgens hem gaan er dan ook antikatholieke sentimenten achter de bezwaren schuil.
De christen-democratische politicus Pavol Minárik heeft bevestigd dat geen officieel bezoek van een buitenlandse leider ooit zoveel commotie heeft veroorzaakt als dit pausbezoek.
Paus Joannes Paulus II bezoekt Slowakije straks al voor de derde keer. Tijdens zijn vierdaagse visite doet hij vier steden aan: Bratislava, Trnava, Banska Bystrika en Roznava. Het hoogtepunt vindt zondag 14 september in de hoofdstad plaats. Daar zal de paus zuster Zdenka Schelingova en bisschop Basil Hopko zalig verklaren. Beiden stierven als martelaar in communistische gevangenissen.
 
 

 

Rorate Zoeken