Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bornem: verbeeld mysterie

Bornem: verbeeld mysterie
BORNEM (RKnieuws.net) - "Verbeeld mysterie": zo heet de tntoonstelling die van 17 oktober tot 30 november loopt in de Sint-Berbardusabdij aan de Kloosterstraat 71 in Bornem. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van 400 jaar kloosterleven in Bornem en de 850-ste verjaardag van het overlijden van de H. Bernardus.
Van oudsher waren abdijen centra van spiritualiteit en cultuur. Voor de buitenwereld lijken de beschouwende monniken en monialen in vele opzichten het mysterie van het geloof te zijn. Ook in de 20-ste en 21-ste eeuw getuigen kunstenaars van het feit dat de vraag naar het mysterie, naar de diepere werkelijkheid, de oorsprong en de zin van het bestaan hen niet onverschillig laat.

In deze tentoonstelling met werken van 1920 tot heden zijn er zowel kunstwerken - geinspireerd door de bijbel - een geloof openbaren, als kunstobjecten die getuigen van de aspiratie naar een uiteindelijke zingeving. Dit werd vertaald in vele vormgevingen, vanaf het expressionisme, in zowel schilderijen, beeldhouwerken, glasramen en grafische werken als poëzie. In deze eeuwenoude abdij kan dit rijke palet aan werken getuigen van de diversiteit van de moderne kunst.

De tentoonstelling is dagelijks toegankelijk van 10 tot 17 uur (maandag gesloten). (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken