Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Affligem: abdij viert abt Benedikt

Affligem: abdij viert abt Benedikt
AFFLIGEM (RKnieuws.net) - De kerk van de abdij van Agffligem liep gisteren vol voor de 50-ste verjaardag van het afleggen van de kloostergeloften door abt Benedikt Verschelden. De abt had vooraf niet te veel ruchtbaarheid gegeven aan de viering maar toch daagden vele oude vrienden uit Dendermonde en Lebbeke op, waar hij tientallen jaren godsdienstleraar, gewestproost van de Katholieke Arbeidersjeugd en proost van de vermaarde dansgroep Incar was.
De in 1933 geboren arbeiderszoon trad na zijn middelbare studies in de abdijschool van Dendermonde in als monnik bij de Dendermondse benedictijnen. In 1953 werd hij priester gewijd. In 1975 werd hij prior van de abdij. In 199 werd hij door de abdij van Affligem aangezocht om abt Goetgebuer op te volgen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken