Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brussel: klokken kathedraal electronisch gestuurd

Brussel: klokken kathedraal electronisch gestuurd
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Een bedrijf uit Herent bij Leuven heeft een elektronische sturing aangebracht aan de acht klokken die in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal gebruikt worden voor kerkelijke diensten. Ter gelegenheid van het huwelijk van prins
Laurent en Claire Coombs werd op 12 april voor het eerst gebruik gemaakt van deze apparatuur. Dat schrijft deken R. Van Schoubroeck in het tijdschrift van het bedrijf.


Het bedrijf installeerde in 1996 in deze kathedraal al de
beiaardcomputer Apollo II waarmee op 39 klokken automatisch melodietjes kunnen worden gespeeld. Daarnaast zijn er ook nog acht klokken voor kerkelijke diensten waarvan de zwaarste zes ton weegt. Deze werden uitgerust met het Movotron-luidsysteem. Dit vermindert de belasting op het gebouw en maakt het luiden zeer stabiel en juist. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken