Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bilzen: klooster Rijkhoven wordt omgebouwd tot school

Bilzen: klooster Rijkhoven wordt omgebouwd tot school
BILZEN (RKnieuws.net) - Volgens HET BELANG VAN LIMBURG heeft de vrije basisschool van Rijkhoven (Bilzen) plannen om het voormalige klooster langs de Kogelstraat om te verbouwen en te integreren in het bestaande schoolcomplex. De werken zullen in de zomer van volgend jaar starten, zo meldt de krant zaterdag.
Twee jaar geleden verlieten de zusters hun klooster voor een meer aangepaste woning. Het ruime klooster was te groot geworden voor de kleine kloostergemeenschap. Omdat de zusters wisten dat de school nood had aan uitbreiding hebben zij het klooster meteen aangeboden.

De verbouwing van het klooster wordt geraamd op 300.000 euro. Daarvan wordt 70 procent betoelaagd door de overheid. De resterende 30 procent moet de school zelf bijpassen. Als alles meezit zal het nieuwe schoolcomplex in september 2005 in gebruik kunnen genomen worden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken