Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Spaanse Justitie vervolgt Scientology

Spaanse Justitie vervolgt Scientology
MADRID (KerkNet/Zenit) - Bij de rechtbank in Madrid startte vorige week een proces tegen 17 leden van Scientology. Tijdens de voorbije maanden werd de rechtszaak reeds zes maal uitgesteld. Tijdens het proces zullen meer dan 150 mensen getuigen.

Bij het proces staat ook de Amerikaan Herber Jensch terecht, die beschouwd wordt als één van de belangrijkste internationale leiders van Scientology. Tegen hem eist de aanklager 56 jaar gevangenisstraf. Voor de zestien andere beklaagden wordt in totaal 36 jaar gevangenisstraf gevraagd. Zij worden onder meer beschuldigd van infiltratie, inbreuken op de arbeidswetgeving, uitbuiting, eerroof, aantasting van de volksgezondheid en illegale arrestaties.
Scientology werd omstreeks 1940 door de sciencefictionschrijver L. Ron Hubbard gesticht. Vooral zijn basiswerk Dianetics kende heel wat succes bij de aanhangers. Hubbard beweert dat de volgelingen van die methode ziekten kunnen genezen waarvoor de moderne geneeskunde geen oplossing weet. Aan de volgelingen wordt ook macht beloofd over materie, energie, ruimte, tijd en kennis. Scientology is sinds 1976 ook in Spanje actief.
 
 

 

Rorate Zoeken