Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Eerlijke spijkerbroeken

Eerlijke spijkerbroeken
UTRECHT (RKK/121) - ‘Move over Levi’s, here comes Kuyichi!’ Gucci? Nee, ‘Kuyichi’: zo heet het spijkerbroekenmerk van Solidaridad, dat vanaf september in Nederland in de betere jeanswinkel te vinden is.
Volgens 121 verlegt Solidaridad na de Max Havelaar-koffie en de Oké-bananen nu dus ook zijn strijd voor eerlijke handel en milieuvriendelijke produktie naar de kledingindustrie.
‘Kuyichi’ is meer dan een gewone jeans. Volgens de moeders is de najaarscollectie van Kuyichi "vakkundig en vernieuwend". Solidaridad zal de jeans in tenminste 65 Nederlandse verkooppunten slijten.
Volgens 121 lichtte de algemeen secretaris van Solidaridad Nico Roozen, op 21 juni in Utrecht, Kuyichi toe tijdens een studiebijeenkomst van drie kerkelijke campagnes.
Hij signaleert drie kernbegrippen in de spijkerbroekcampagne. "Op de eerste plaats zien: mensen via materialen bewust maken van de kinderarbeid en milieuverwoesting. Ten tweede handelen, en daartoe moet je een alternatief bieden: een nieuw jeansmerk”. Ten derde veranderen, de meest weerbarstige stap: "Het doel is een voorbeeldfunctie voor de kledingindustrie te hebben, zodat die ook eerlijk gaat produceren."

“De jeans worden gefabriceerd in een ‘eerlijk’ naaiatelier in Mexico. Op termijn wil Solidaridad naast Kuyichi andere lijnen te ontwikkelen. Solidaridad droomt van sport- en vrijetijdsmode, underwear, dames- en herenmode en bed- en badtextiel, elk met een eigen merk en identiteit’.
 
 

 

Rorate Zoeken