Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Enveloppe met verdacht poeder in brievenbus priester

Enveloppe met verdacht poeder in brievenbus priester
HEUSDEN-ZOLDER (RKnieuws.net) - Onbekenden hebben maandag een witte briefomslag met grijs poeder in de brievenbus van priester Jef Ulburghs in Hasselt gedeponeerd, zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG dinsdag. De politie laat het poeder onderzoeken in een gespecialiseerd labo. Ulburghs raakte onder meer bekend omdat hij zich engageerde in de strijd tegen de mijnsluitingen. Hij was ook voortrekker binnen nieuwe sociale bewegingen.
Het was de zus van de priester die de briefomslag uit de brievenbus haalde. De enveloppe werd nietsvermoedend geopend. "We schrokken toen we het poeder zagen", zegt Ulburghs.

De politie is het poeder komen ophalen voor onderzoek. Er wordt nu gewacht op de resultaten van de analyse.

Het is niet de eerste keer dat er bedreigingen aan het adres van priester Jef Ulburghs worden geuit. Jaren geleden werd hij drie jaar lang telefonisch bedreigd. Na lang speurwerk kon de dader toen geidentificeerd worden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken