Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Franse actrice krijgt sprookjeshuwelijk in Rome

Franse actrice krijgt sprookjeshuwelijk in Rome
BRUSSEL (RKnieuws.net, Kerknet) - De Franse actrice Clothilde Coureau treedt donderdag aanstaande in het huwelijk met de Italiaanse Emmanuel Filiberto van Savoy. De huwelijksplechtigheid, die voltrokken wordt door kardinaal Pio Laghi, wordt in de Franse pers nu al vergeleken met het sprookjeshuwelijk van Grace Kelly.
Prins Albert van Monaco is één van de eregasten op het huwelijk. Hij was het overigens die het droompaar aan elkaar zou hebben voorgesteld.

Clothilde Coureau, die zes maanden zwanger is, acteerde al in meer dan twintig films en won verschillende hoge onderscheidingen voor haar acteerprestaties. Ze speelde ook al in verschillende toneelstukken. Toch gaat de vergelijking met Grace Kelly niet helemaal op. De Amerikaanse actrice was afkomstig uit een welstellende familie uit Philadelphia, terwijl de 34-jarige Franse actrice van een eerder bescheiden komaf is.

Emmanuel Filiberto is een telg uit het voormalig koningshuis van Savoy dat ruim 85 jaar regeerde over Italië, totdat koning Victor Emmanuel II gedwongen werd af te treden wegens zijn sympathie voor Mussolini. Daarnaast is hij vooral bekend als supporter van de Italiaanse voetbalclub Juventus en door zijn optreden in een reclamespot voor olijven.

De huwelijksplechtigheid vindt donderdag plaats in de St. Maria degli Angelibasiliek in Rome. Met die kerk hebben de Savoy's overigens een speciale band, omdat de Savoys traditioneel trouwden in die kerk toen Italië nog een konikrijk was.

Voor de viering van donderdag worden ruim 200 gasten verwacht, waaronder niet alleen prins Albert van Monaco maar ook de Amerikaanse acteur John Malkovitch, de Italiaanse actrice Monica Belluci en Johnny Hallyday.(tb)
 
 

 

Rorate Zoeken