Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oostenrijkse kloosters lokken bezoekers met website

Oostenrijkse kloosters lokken bezoekers met website
BRUSSEL (KerkNet/KathWeb/KAP) - Volgens het Oostenrijkse KathWeb zijn er steeds meer toeristen die Oostenrijkse kloosters en abdijen bezoeken.
Bij ruim één derde van de bezoekers zijn ze vooral populair omdat men er tot inkeer kan komen. Ook spiritualiteit en de mogelijkheid tot dialoog scoren bijzonder goed.
Volgens een recent uitgevoerd onderzoek zijn de kloosters vooral in trek omdat men er tot meditatie (60%) of innerlijke inkeer (49%) kan komen.

De belangstelling voor de Oostenrijkse kloosters en abdijen is ook te danken aan de inspanningen die de kloosters en abdijen zelf zich getroosten. Zo lokt men reeds geruime tijd toeristen met een thematische aanpak, bijvoorbeeld met promotie voor de kloostertuinen. Dankzij dit initiatief kan men kennismaken met de rijke, botanische traditie die in Oostenrijk nog steeds in ere wordt gehouden en hoog in het vaandel wordt gedragen.

Nieuw thema is “Klankrijk”, waarbij 19 Oostenrijkse kloosters de bezoekers trachten te lokken met orgel en andere muziekuitvoeringen.
Om het initiatief nog sterker te ondersteunen werd er ook een website geopend: <a href="www.kloestereich.at">www.kloestereich.at</a>
 
 

 

Rorate Zoeken