Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zepperen: geslaagde opendeurdag in Karmel klooster

Zepperen: geslaagde opendeurdag in Karmel klooster
ZEPPEREN (RKnieuws.net) - De paters Karmelieten zijn tevreden over de opendeurdag die zij in hun klooster in Zepperen (Sint-Truiden) hebben gehouden. De paters wonen al een tiental jaar in de oude winning Van Vuchelen, een hoeve die ooit een boerderij, brouwerij en paardenfokkerij was.
"Wij zijn dan wel semi-contemplatief maar we hebben als priester ook een pastorale taak. Daarom zijn onze kloosters niet zo gesloten als die van de Karmelietessen. Maar onze spiritualiteit is dezelfde" verklaarde één van de paters aan de Goed Nieuws krant.

Momenteel is de Karmel in Zepperen een toevluchtsoord voor mensen die in stilte hun leven eens op een rij willen zetten. De Karmelieten begeleiden hen daarbij. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken