Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brussel: restauratie Dominicanenkerk

Brussel: restauratie Dominicanenkerk
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Van september tot november 2003 vindt de eerste fase plaats van de restauratie van de dominicanenkerk aan het Jubelpark in Brussel. In die beginfase ligt de nadruk vooral op het herstel van dak en goten, de boringen voor nieuwe installaties, de nieuwe centrale verwarming, de nieuwe elektriciteit- en lichtinstallatie en een nieuwe klankinstallatie. De totale kosten van de eerste fase wordt geraamd op zo’n 315.000 euro.


Gedurende de werken blijven alle liturgische diensten behouden. In de week is de ingang via het klooster. In een tweede fase zullen inkom en voorplein, de schilderwerken, het broederkoor en de glasramen gerealiseerd worden.

Omdat de dominicanenkerk geen parochiekerk is, kan geen beroep gedaan worden op federale noch gewestsubsidies. Daardoor is de dominicanengemeenschap volledig aangewezen op privégiften om de noodzakelijke renovatie tot een goed einde te brengen. Zo zal in het centrum van Brussel een parel van neogotische architectuur kunnen herrijzen ten dienste van al wie verlangt naar liturgie en christelijke gemeenschap, naar kunst- en geloofsexpressie. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken