Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Diest: restauratie Sint-Sulpitiuskerk halfweg

Diest: restauratie Sint-Sulpitiuskerk halfweg
DIEST (RKnieuws.net) - De Diestse Sint-Sulpitiuskerk staat al een jaar in de steigers voor een grondige opknapbeurt. De restauratie loopt nog tot september volgend jaar. Het dak wordt volledig aangepakt, het glasraam in de Westertoren wordt gerestaureerd en de kerk wordt beveiligd tegen brand. Dat meldt HET NIEUWSBLAD zaterdag.
"Vandaag zijn de restauratiewerken aan het Westerraam en aan de dakconstructie en dakbedekking van het schip aan de westerzijd voltooid. Nu krijgt de oostzijde, aan de kant van de Grote Markt, een grondige beurt".

De werken kosten alles samen zo´n 1,3 miljoen euro. De kerk is gebouwd tussen de 12-de en de 16-de eeuw en is opgetrokken in gothische stijl.

De Sint-Sulpitiuskerk herbergt een aantal interessante kunstschatten en het graf van Filips Willem van Oranje-Nassau, Heer van Diest, en oudste zoon van Willem De Zwijger.

De laatste restauratiewerken aan de kerk werden in 1973-1974 uitgevoerd. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken