Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Prinsenpaar op huldeviering Pater Pire

Prinsenpaar op huldeviering Pater Pire
DINANT (RKnieuws.net) - Prins Laurent en prinses Claire hebben zondag de huldeviering bijgewoond die in Dinant werd gehouden ter nagedachtenis van pater Pire, die 45 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede in de wacht sleepte wegens zijn inzet voor de minstbedeelden. De pater was afkomstig uit Dinant waar hij op 10 februari 1910 werd geboren. Hij stierf in januari 1969.
Er werd een ruimte van vrede en meditatie ingewijd. Daarin bevinden zich didatische panelen over het leven en werk van pater Pire die tot de orde van de paters Dominicanen behoorde. In het cultureel centrum van Dinant loopt tot 19 oktober een tentoonstelling over leven en werk van pater Pire.

Pater Pire zette was de stichter van "Vredeseilanden". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken