Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Russisch-orthodoxe kerk wil taal van de jongeren leren

Russisch-orthodoxe kerk wil taal van de jongeren leren
BRUSSEL (KerkNet/KIN/CRTN) - "Het is belangrijk dat de jonge mensen hun plaats ontdekken in de Kerk en zich daar niet vreemd voelen. De Kerk mag geen tijd verspelen. Ze moet de taal van de jongeren spreken", aldus de Russisch-orthodoxe aartsbisschop Alexander Mogolov van Ksotrama.
De Russisch-orthodoxe aartsbisschop is voorzitter van het jongerendepartement van de Russisch-orthodoxe Kerk en bracht onlangs een bezoek aan de hoofdzetel van Kerk in Nood/Oostpriesterhulp in het Duitse Köningstein. De aartsbisschop loofde de uitstekende samenwerking tussen de Russisch-orthodoxe Kerk en KiN/OPH, dat zich inzet voor vervolgde christenen. De samenwerking dateert nog uit de tijd van de communistische vervolging.

Aartsbisschop Alexander bekende dat de Russisch-orthodoxe Kerk zich eigenlijk pas recent echt in jongeren is beginnen interesseren, omdat het onder de communistische dictatuur verboden was om met jongeren te werken. "De Kerk moet van nul beginnen en nieuwe wegen zoeken om jongeren te werken."
 
 

 

Rorate Zoeken