Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus krijgt leerstoel naar aanleiding van jubileum

Paus krijgt leerstoel naar aanleiding van jubileum
BRUSSEL (KerkNet/Kath.net) - Aan de Pauselijke Universiteit van St.-Jan Van Lateranen in Rome wordt naar aanleiding van het pauselijke jubileum een 'Karol Woytyla'-leerstoel ingericht aan het Instituut voor Huwelijk en Gezin. De leerstoel wordt op 14 oktober tijdens een plechtige viering ingewijd.
De nieuwe leerstoel wordt bekleed door professor Stanislas Greygiel, een persoonlijke vriend van paus Joannes Paulus II. Professor Tadeusz Styczen van de Universiteit van Lublin, nog een persoonlijke vriend van de paus, zal in het kader van de viering rond de 25ste verjaardag van het begin van het pontificaat van de paus een feestrede houden.

Van 9 tot 11 oktober wordt aan de universiteit ook een internationaal congres georganiseerd ter gelegenheid van de 5de verjaardag van de publicatie van 'Fides et Ratio'. Op 24 oktober vindt aan de universiteit ook nog een studiedag plaats rond Edith Stein en het nationaal-socialisme.
 
 

 

Rorate Zoeken