Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Online ontmoetingsplek voor christelijke senioren geopend

Online ontmoetingsplek voor christelijke senioren geopend
BRUSSEL (KerkNet/Christenplus) - <a href="http://www.christenplus.nl">Christenplus.nl</a> is een nieuw 'on line'-plein, waar 50-Plussers elkaar kunnen ontmoeten. Ze kunnen er op zoek gaan naar een reisgezel, een activiteitenpartner of gewoon iemand om mee te mailen of te chatten.
Elke 'christenplusser' beschikt daarnaast over een eigen profiel, al of niet met digitale pasfoto, waar zij of hij iets over zichzelf kan vertellen. Dat profiel kan door andere leden worden bezocht, waardoor leden elkaar kunnen leren kennen. Via het interne mailsysteem en via de chatbox kunnen Christenplussers dan met elkaar contact opnemen. Christenplus is bovendien volledig anoniem; email-adressen en echte namen worden niet gepubliceerd.

Christenplus.nl mikt op alle christelijke, actieve en of minder mobiele 50-Plussers uit Nederland en België. De ontwerpers hebben tijdens de bouw van de website veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid voor senioren. Daarnaast werken ervaren redacteuren voortdurend aan een schone en veilige website en staan ze altijd klaar staan om vragen per e-mail te beantwoorden.

Ellen Bijloo, één van de initiatiefnemers van het plein, weet dat er veel vraag is naar een website voor christelijke senioren. "Plussers zijn veel actiever dan vroeger en staan ook nog helemaal in het leven. Steeds vaker ontdekken ze het internet als medium om contacten te leggen en komen erachter hoe leuk en eenvoudig het eigenlijk is. Maar op bestaande websites voelen ze zich vaak niet helemaal thuis."

Introductieprijs van 10 euro

Senioren kunnen Christenplus twee weken uitproberen via een gratis en vrijblijvend proefabonnement, dat via <a href="http://www.christenplus.nl">www.christenplus.nl</a> aan te vragen is. Wie zijn of haar abonnement wil verlengen, betaalt hiervoor tot het eind van het jaar een introductieprijs van 10 euro.

Christenplus.nl is een initiatief van het christelijke relatiebemiddelingsbureau Vita Nova te Apeldoorn en webdeveloper Provident uit Amersfoort. Eerder lanceerden ze gezamenlijk Crosspoint.net, dat sinds november 2001 is uitgegroeid tot het grootste 'on line'-ontmoetingsplein voor christelijke alleenstaanden.
 
 

 

Rorate Zoeken