Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisdom Antwerpen wil samenwerking tussen parochies verstevigen

Bisdom Antwerpen wil samenwerking tussen parochies verstevigen
ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Het bisdom Antwerpen roept alle parochies en federaties-in-wording op om het samenwerkingsverband te verstevigen en verder uit te bouwen. Tegen 2005 wil de dienst parochieanimatie van het bisdom deze werking goed op de sporen krijgen, zo staat in DACO, het infoblad van het bisdom.
Dit werkjaar moet de aandacht sterker gericht worden op de samenwerking tussen gelijksoortig werkgroepen van parochies in een zelfde federatie. Ook dient er nagedacht over de vraag hoe de evolutie naar federatievorming duidelijk kan worden gemaakt aan het grote publiek en specifiek aan de eigen parochianen.

De dienst parochieanimatie heeft inmiddels een werkinstrumentje klaar om bijvoorbeeld een goede kennismakingsfolder op te stellen. Inmiddels, zo vindt de dienst, kan ook het gesprek verder gaan over een haalbare taakinvulling voor de pastorale verantwoordelijken.

DACO meldt ook dat de dienst parochieanimatie steeds beschikbaar is voor begeleiding van plaatselijke teams. De dienst zal in de loop van het werkjaar ook een groot aantal federatieteams-in-wording bezoeken om te leren van hun ervaringen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken