Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belgische bisschoppen op de koffie bij de paus

Belgische bisschoppen op de koffie bij de paus
MECHELEN (RKnieuws.net) - De Belgische bisschoppen zijn van 17 tot 23 november in Rome voor het vijf jaarlijkse ad-limina-bezoek bij de paus. De naam "ad limina apostolorum" verwijst naar de graven van Petrus en Paulus die in Rome het geloof hebben verkondigd. Vanaf de eerste eeuwen is de Kerk van Rome met haar bisschop daardoor het referentiepunt voor alle plaatselijke Kerken in de wereld.


De bisschoppen zullen bij de paus onder meer verslag uitbrengen over de situatie van de kerk in ons land en in elk bisdom en ook overleg plegen met de belangrijkste medewerkers van de paus. Bij een gezamenlijk bezoek van de bisschoppen aan de paus houdt kardinaal Godfried Danneels een toespraak over het leven van de kerk in ons land. De paus heeft de tekst op voorhand gelezen en speelt in zijn antwoord in op de beschouwingen van de kardinaal.

Er is ook een gezamenlijk middagmaal van de bisschoppen met de paus. Tijdens deze maaltijd wordt meer informeel over het leven van de Belgische christelijke gemeenschap gesproken.

Elke bisschop, vergezeld van zijn coadjutor of hulpbisschop, ontmoet de paus ook een half uurtje persoonlijk. Er is ook overleg met de Romeinse congregaties. Alle bisschoppen gaan naar de congregatie van het geloof en naar de congregatie van de bisschoppen. Naar de andere congregaties en departementen gaat telkens een groepje van bisschoppen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken