Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Verklaring van bisschop van Hasselt over banenverlies bij Ford Genk

Verklaring van bisschop van Hasselt over banenverlies bij Ford Genk
HASSELT (RKnieuws.net) - "Als bisschop van Limburg deel ik in de pijn, in de ontgoocheling en in de woede van de werknemers van Ford Genk en zijn toeleveringsbedrijven, en van hun families. Weerom wordt de waardigheid van de mens – die voor mij ook het gelaat van God is – miskend": dat zegt Mgr. Paul Schruers, bisschop van Hasselt. Bij Ford Genk gaan 3.000 banen verloren.


"Volgens de huidige sociale visie van de Kerk is een fabriek in de eerste plaats de gemeenschap van werknemers. Aan deze concrete mensen moet dan ook recht gedaan worden", aldus de Limburgse bisschop.

"Meerdere generaties van Limburgers hebben aan Ford Genk het beste van zichzelf gegeven. Een arbeider zei me vandaag: "Als ik Ford Genk hoor op de radio, hoor ik onze familienaam."

"Ik besef dat een fabriek niet zonder winst kan, maar het mag niet zijn dat arbeiders op korte termijn worden opgeofferd om in iets langere tijd maximale winst voor aandeelhouders na te streven", zo stelt bisschop Schruers.

"Men spreekt nu wel over sociale begeleiding maar een goed sociaal plan moet toch in de eerste plaats de tewerkstelling waarborgen. Wij allen, en zeker de onmiddellijke verantwoordelijken, moeten in deze situatie voortdurend het gelaat van de werknemers en hun familie voor ogen houden", aldus de bisschop van Hasselt. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken