Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Internationaal colloquium "Missie in alle staten"

LEUVEN (RKnieuws.net) - "Missie in alle staten" : dat is het thema van een internationaal colloquium dat Omnes Gentes van 16 tot 18 oktober organiseert in Leuven en Louvain-la-Neuve.
Omnes Gentes is een in 2003 opgericht samenwerkingsverband tussen Missio-België, Lumen Vitae en de faculteiten theologie van de Katholieke Universiteit Leuven en de faculteit theologie van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve.

Het samenwerkingsverband is ontstaan vanuit de overtuiging dat het evangelie van Jezus Christus een levensaanbod voor elke mens is, wereldwijd. Maar hoe kunnen christenen dit geloof aanbieden midden in de veelheid van levensvisies, spiritualiteiten en godsdiensten? Hoe zijn zij hun zending in de huidige globale wereld en wat is in hun inbreng in de dialoog en de samenwerking met allen die, in bonte verscheidenheid, de aarde bewonen? Hoe kunnen kerkgemeenschappen door wederzijdse ontmoeting en uitwisseling hun geloofsbeleving verdiepen en hun dienst aan de samenleving versterken?

Omnes Gentes bevordert de studie, het onderzoek en de dienstverlening over deze uitdagingen, zowel aan de universitaire instellingen als daarbuiten. Met het komend colloquium stelt Omnes Gentes zichzelf voor vanuit een frisse en veelzijdige bezinning op wat vandaag missie betekent.

Tijdens dit colloquium wordt missie gedacht als wederzijdse dienst en opbouw van ecclesiale gemeenschap. Tevens wordt vanuit een wereldwijd gesprek de vraag gesteld naar wat zending voor Europese christenen vandaag betekent. Tijdens deze dagen wordt eveneens gepeild naar bijbelse achtergronden om zo te komen tot een kernachtige positiebepaling over zending vandaag.

Meer info: Annemie Dumoulin, secretariaat faculteit Godgeleerdheid KU-Leuven, Sint-Michielsstraat 6, 3000 Leuven; e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken