Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Opvoeden in geloof: hoe kan je dat?"

LEUVEN (RKnieuws.net) - In de reeks "Zingeving en spiritualiteit" van het Davidsfonds in Leuven is "Opvoeden in geloof. Hoe doe je dat?" van Geert Faseur verschenen. Het is een praktijkboek met uitdagende denkoefeningen. Faseur buigt zich daarin vooral over de vraag hoe christelijke gezinswaarden door te geven. De lezer wordt ook aangezet tot nadenken en het uitwisselen van ervaringen. Toch legt het boek steeds de nodige openheid en respect aan de dag.

Opvoeden is op zich al een hele uitdaging. Wat betekent het dan om op te voeden in geloof? Een ondoenbaar avontuur? Volwassenen willen de christelijke verhalen, waarden en normen waarin zij zelf geloven, doorgeven aan hun kinderen. Maar dat is lang niet vanzelfsprekend. Hoe kom je als ouder – ondanks eigen twijfel en ontgoocheling – tot een oprechte geloofsopvoeding?

Dit praktijkboek geeft steun en inspiratie. De auteur schetst daarbij herkenbare opvoedingssituaties en reikt concrete verhalen aan van ouders en kinderen die de aanzet zijn tot verrassende duiding, uitnodigende denkoefeningen en zelfreflectie. Ze worden uitgediept in toepasselijke evangelieverhalen, gedichten en gebeden. De vele praktische wenken in dit boek geven zin om samen met kinderen en in alle respect het geloof te verkennen.

Geert Faseur is jezuïet. Zijn studies filosofie, Germaanse filologie en theologie legden de basis voor onderzoeksopdrachten en engagementen in de gezinspastoraal.

Het boek kost 19,95 euro. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken