Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerkjurist Torfs: afschaffing celibaat op korte termijn weinig effect op priesterroepingen

Kerkjurist Torfs: afschaffing celibaat op korte termijn weinig effect op priesterroepingen
LEUVEN (RKnieuws.net) - Het ziet er niet naar uit dat de kerkleiding op korte termijn haar standpunt over het celibaat zal herzien. Dat zegt Rik Torfs, professor kerkelijk recht aan de Katholieke Universiteit Leuven. Torfs vreest overigens dat de afschaffing van het celibaat op korte termijn weinig effect zal hebben op de priesterroepingen.
"Het had misschien een verschil gemaakt in de jaren 1960, maar nu niet meer. Het priesterschap is steeds minder aantrekkelijk en er zijn maar weinig rolmodellen". Volgens prof. Torfs moet de kerk het ambt en het priesterschap herbekijken. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken