Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bundel met 37 uitvaartliederen

Bundel met 37 uitvaartliederen
AVERBODE (RKnieuws.net) - Voor een uitvaartplechtigheid worden woorden en teksten meestal zorgvuldig uitgekozen in functie van de klemtonen die de voorganger wil leggen. De keuze van de bijbehorende liederen gebeurt doorgaans heel wat minder overwogen. Bovendien is het aanbod in Vlaanderen nogal beperkt en zijn de liedteksten dikwijls niet aangepast aan de hedendaagse geloofsbeleving - of aan het ontbreken ervan.

In hun niet aflatende bekommernis om de Vlaamse kerkmuziek op een hoger niveau te tillen, stelden Jos Bielen en Ignace Thevelein een bundel met 37 uitvaartliederen samen. De meeste werden nog nooit in Vlaanderen uitgegeven. Zowel muzikaal als tekstueel willen de auteurs goede kwaliteit bieden.

De teksten weerspiegelen op een zinvolle manier de hedendaagse beleving van afscheid en verlies. Ook thema's als het verrijzenisgeloof, dankbaarheid, machteloosheid en troost komen aan bod. De meeste liederen plaatsen de verlieservaring in een gelovig licht, zonder dat dit opdringerig overkomt of als een laagje oppervlakkig vernis wordt toegevoegd. Het boek is een onmisbaar werkinstrument voor al wie begaan is met een zinvolle uitvaartliturgie, schrijft TERTIO.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,telefoon 013/78.04.40. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken