Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hasselt: Christenforum 2003

Hasselt: Christenforum 2003
HASSELT (RKnieuws.net) - Ook dit jaar organiseert het Christenforum in Hasselt een reeks interessante lezingen. De conferenties hebben telkens plaats om 20 uur in de grote schouwburg van het Cultureel Centrum in Hasselt. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.


Op maandag 20 oktober: "101 beelden van Christus: wie is die man?". Prof. Peter Schmidt, bijbelexegeet, geeft aan hoe de voorstelling van Jezus Christus door de eeuwen heen veranderde. Hoe bleef die Christus in al die tijden een hoeksteen van de wereldcultuur?

Op maandag 17 november: "Multicultureel: samen leven of samen beven?’". Jan Claes, priester in een multiculturele wijk van Brussel; Geert Daenen, welzijnswerker in Houthalen en Bahattin Koçak, bezieler van het Islamdialoogcentrum, doen vanuit hun ervaring verder nadenken over het zinvol samen leven met anderen.

Op maandag 19 januari 2004: "Moe van te moeten kiezen: de depressie voorbij" door jezuïet en arts Marc Desmet en Ria Grommen. Mensen worden blijkbaar moe van alles zelf te moeten uitzoeken en beslissen. Hoe wordt zelfbeschikking minder vermoeiend en welke rol kan het geloof hierin spelen?

Op maandag 16 februari 2004: "Aan de andere kant van het onbehagen". Over de toekomst van het christendom door prof. G. Vanheeswijck. Wat kan vandaag de betekenis van het christendom zijn voor de moderne Westerse cultuur?

Op maandag 15 maart 2004: "Monniken in de stad". Monastieke gemeenschappen van Jeruzalem (St.-Gillis Brussel). Een aanstekelijk getuigenis van monniken, levend midden onder de mensen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken