Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus roept op tot strijd tegen honger

Paus roept op tot strijd tegen honger
BRUSSEL (RKNieuws.net/KerkNet/CWN) - Paus Johannes Paulus II heeft in een boodschap naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede zijn oproep herhaald voor een nieuwe internationale orde, opdat er voedsel zou zijn voor iedereen.
De Verenigde Naties maakten van de week bekend dat er elke zeven seconden een kind van honger omkomt. "Het droevige fenomeen van armoede en honger kan niet alleen toegeschreven worden aan de levensomstandigheden, economische processen en de gevolgen van mistoestanden uit het verleden", aldus de paus, die eraan herinnert dat honger ook verbonden is met ideologische en politieke systemen, die vaak veraf liggen van het ideaal van solidariteit. "Oorlog en onrechtvaardigheid maken die toestand nog erger."

Johannes Paulus II vraagt andermaal aandacht voor de honger in Afrika, waar de toestand bijzonder zorgwekkend is en waar de ongelijkheid en onvoldoende voedselvoorraden een belangrijk aspect vormen van het probleem. "Die situatie wordt nog verergerd door conflicten, epidemieën en de aanhoudende migratie, in het bijzonder van mensen die hun huizen verlaten omdat ze bang zijn voor hun leven."
 
 

 

Rorate Zoeken