Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ruim aanbod voor adventscampagne Welzijnszorg

Ruim aanbod voor adventscampagne Welzijnszorg
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Voor de adventscampagne 2003 "Gevangen in armoede" heeft Welzijnszorg ook dit jaar een ruim aanbod om vanuit een gelovige inspiratie het thema vorm te geven. Daartoe worden 5 pakketten aangeboden.

Voor persoonlijk gebruik of voor gezinsmomenten is er de adventskalender.

Voor liturgische suggesties kan gebruik gemaakt worden van de map liturgie en parochieanimatie. Wie een bezinningsmoment rond het thema wil organiseren, vindt inspiratie in de kerstbrochure. Als bezinnings- of vormingsmoment is er een nieuwe video aangemaakt door Metanoia, de katholieke aalmoezeniersdienst bij het gevangeniswezen. Tot slot is er ook nog het bezinningsboek ‘Uit de schaduw’.

De meest opvallende vernieuwing is de adventskalender, die dit jaar in een nieuw kleedje steekt. Deze keer 23 knappe zwart/wit foto’s van Layla Aerts. Deze jonge fotografe trok in juni 2003 ons land rond en brengt enkele beelden van dagdagelijkse taferelen rond werk, wonen, gezondheid onderwijs en vorming. De foto’s maken zichtbaar wat Welzijnszorg wil vertellen: dat niet iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft in onze ‘actieve welvaartstaat’. De adventskalender kost € 1,00 (Vanaf 100 exemplaren € 0,75).

Daarnaast is er nog de traditionele map liturgie en parochieanimatie op weg naar Kerstmis. Uitgangspunt zijn de zondagslezingen. De thema’s van de vieringen zijn geïnspireerd op de eerste lezing van de zondag. Naast de viering steken in deze map ook suggesties voor kinderwoorddiensten en een bezinning voor jongeren en een bezinningsboekje. (Prijs: € 5,00).

De kerstbrochure reikt dan weer materiaal aan om in de parochie, de vereniging, de school, de gezinsgroep, … een bezinningsmoment rond de campagne te verzorgen. Naast een volledig uitgewerkte bezinning is er een kerstverhaal rond het campagnethema "Gevangen in armoede". Als aanzet tot gesprek bevat de map ook nog enkele discussiestellingen en de animatietips. De kerstbrochure kost € 2,00.

Wie in de parochie of vereniging een gespreksavond rond deze thematiek wil organiseren, kan een beroep doen op de adventsvideo rond "Een mens op de wereld". De video werd uitgewerkt door Avimo in samenwerking met Metanoia, de Katholieke aalmoezeniersdienst bij het gevangeniswezen. Gedetineerden uit diverse gevangenissen laten zich bevragen door een multidisciplinair kunstwerk in het penitentiair complex van Brugge. Een indringende, bijzonder beklijvende kunstige video. De video kost € 25,00 en is te koop bij Avimo, Kardinaal Mercierplein 2, 3000 Leuven, tel. 016 23 42 93. Exemplaren kunnen worden gehuurd via de regionale diensten Welzijnszorg aan € 8,00 per week.

Ten slotte is er nog "Uit de Schaduw"’, een boek met bezinningsteksten over strijd tegen armoede en uitsluiting. Het boek is een bonte verzameling van bezinningsteksten die in de voorbije jaren hun plaatsje kregen in de campagnes en een aantal nieuwe teksten die perfect in deze context passen. Het bezinningsboek kost € 5,00. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken