Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan houdt rekening met financiële mogelijkheden van nieuwe Vlaamse kardinaal

Vaticaan houdt rekening met financiële mogelijkheden van nieuwe Vlaamse  kardinaal
ROME (RKnieuws.net) - Gustaaf Joos, pastoor van Landskouter (Oosterzele) en kerkelijk rechter, heeft naar aanleiding van zijn creatie tot kardinaal door paus Johannes Paulus II de Romeinse kerk van San Pietro Damiano ai Monti di San Paolo toegewezen gekregen.
Traditiegetrouw krijgt elke kardinaal een kerk in Rome toegewezen waarvoor hij verantwoordelijk is. En ook nu gold de ongeschreven gewoonte dat aan kardinalen uit de rijkere landen een kerk wordt toegewezen die in niet al te beste staat verkeert. Gelukkig heeft het Vaticaan in dit geval rekening gehouden met de leeftijd en de financiële mogelijkheden van de nieuwe Belgische kardinaal. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken