Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brussel: tentoonstelling over acht eeuwen Maria-devotie

Brussel: tentoonstelling over acht eeuwen Maria-devotie
BRUSSEL (RKnieuws.net) -Tot 15 november loopt in de Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal in Brussel een tentoonstelling over "Acht eeuwen devotie tot Onze-Lieve-Vrouw".
Doorheen de eeuwen heeft Maria een bijzondere plaats ingenomen in de devotie. De bijbelse gegevens over Maria zijn eerder schaars. Toch volstaan zij om te weten dat ze een bijzondere vrouw was. Haar leven kan men karakteriseren met drie sleutelwoorden: geloof, hoop en liefde. Mensen hebben tot Maria gebeden in tijden van oorlog, honger, ziekte, maar ook uit dankbaarheid, vreugde en geluk. Talrijke bekende en onbekende kunstenaars gaven gestalte aan deze bijzondere vrouw. Hun werken spreken van het geloof en de hoop van mensen.

Door middel van foto´s wil deze tentoonstelling getuigen van de geschiedenis van volksvroomheid. De foto´s werden gemaakt in diverse Brusselse kerken en kapellen. Ze kunnen het begin zijn van een ontdekkingstocht, van een zoeken naar Maria, naar haar aanwezigheid in het hart van mensen van vandaag.

De tentoonstelling in de kooromgang van de kathedraal is gratis toegankelijk op weekdagen van 9 tot 18 uur, op zaterdag van 9 uur tot 15.30 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken