Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Italianen hebben groot vertrouwen in katholieke kerk

Italianen hebben groot vertrouwen in katholieke kerk
BRUSSEL (KerkNet/RadVat) - De katholieke Kerk geniet bij de Italianen een erg hoog vertrouwen. Dat blijkt uit een recente rondvraag van het onderzoeksbureau 'Abacus'. Niet minder dan 75% van de ondervraagden zegt vertrouwen te hebben in de Italiaanse katholieke Kerk.
Dat is twee procent meer dan in de enquête van vorige maand. Als mogelijke verklaring voor het toegenomen wordt verwezen naar de viering van het zilveren jubileum van de paus en het succes van de film over het leven van Moeder Teresa, die onlangs op de Italiaanse staatsomroep Rai werd uitgezonden.
 
 

 

Rorate Zoeken