Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

EU-grondwet: verzet vrijzinningen tegen artikel 51

EU-grondwet: verzet vrijzinningen tegen artikel 51
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Europese Humanistische Federatie vraagt dat artikel 51 van de Europese grondwet wordt teruggetrokken. Althans de passus over de dialoog met de kerken en levensbeschouwelijke en niet-confessionele organisaties.

"Het is een sluikse manier", aldus Georges Lienard, "om het Vaticaan een institutionele plaats in de Europese Unie toe te spelen."

Woensdagmiddag leidde het Franstalige socialistische
europarlementslid Olga Zihren een persconferentie waar de Europese Humanistische Federatie in naam van 185 organisaties, onder hen ook gelovige groepen, in het Europees Parlement hun verzet tegen artikel 51 formuleerde. Dat artikel slaat op de status van kerken en
niet-confessionele organisaties. Vooral de toezegging van de Unie om "een open, transparante en regelmatige dialoog met kerken en organisaties aan te gaan" zet kwaad bloed. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken