Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisdom Brugge: "Kerkgebouw niet uitgerust voor opvang vluchtelingen"

BRUGGE (RKnieuws.net) - "Een kerkgebouw heeft niet de nodige accomodatie om een grote groep mensen op te vangen. Daarom zijn de vluchtelingen donderdag niet in de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge opgevangen", zo stelt het bisdom Brugge vrijdagnamiddag.

Volgens het bisdom deden de kerkelijke verantwoordelijken alles om de vluchtelingen alle mogelijke hulp te bieden. Zo werden de parochiale centra van Zeebrugge en Blankenberge vrijgemaakt, maar de
vluchtelingen wilden er niet naartoe.

Het bisdom Brugge stelt voorts dat de kerkgemeenschap individuen en gezinnen blijft opvangen.

Tenslotte meent het bisdom dat het om een veel dieper probleem gaat. "Dit was enkel een symptoom." Volgens het bisdom moet het probleem grondiger worden aangepakt, "niet alleen in ons land, maar ook in Europa". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken