Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Klein-Willebroek: kerk herrijst uit haar as

Klein-Willebroek: kerk herrijst uit haar as
KLEIN-WILLEBROEK (RKnieuws.net) - De eerste fase van de restauratie van de uitgebrande kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen gaat eerstdaags van start. Het gaat om het dak, de versteviging van de zijmuren en de kerktoren. Aan het project hangt een prijskaartje van 200.000 euro, zo meldt GVA.
Bedoeling is in vijf jaar tijd de kerk letterlijk uit haar as te laten verrijzen. In de kerk zullen dan naast eucharistievieringen ook spcio-culturele activiteiten kunnen plaatsvinden.

In september vorig jaar werd nog de honderdste verjaardag van de kerk gevierd. Op 13 februari van dit jaar werd een groot deel van de kerk, inclusief inboedel, verwoest door een zware brand. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken