Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zaligverklaring pater Valentinus gaat in bisdom Hasselt niet ongemerkt voorbij

Zaligverklaring pater Valentinus gaat in bisdom Hasselt niet ongemerkt voorbij
HASSELT (RKnieuws.net) - In het bisdom Hasselt zal de zaligverklaring van pater Valentinus Paquay niet onopgemerkt voorbijgaan. Van 16 tot en met 23 november zullen er in Hasselt verschillende kerkdiensten en concerten plaatsvinden gedurende het octaaf ter ere van de Zalige Valentinus.


- 16 november in de Minderbroederskerk (10.30 uur): plechtige eucharistieviering voorgegaan door Mgr. Paul Schruers, bisschop van Hasselt. Het voltallig college van religieuzen zal concelebreren. Het versterkt Valentinuszangkoor luistert de dienst op.

- 17 november in de Minderbroederskerk (18.30 uur): eucharistieviering waarin pater Provinciaal voorgaat. Het internationaal koor van de Broeders van Liefde zingt.

- 18 november in de Minderbroederskerk (18.30 uur): de gardiaans van Limburg concelebreren samen met de priesters-religieuzen in de stad. Het Hasselts Strijkorkest onder leiding van Valentin ten Haaf luistert de dienst op.

- 19 november in de Minderbroederskerk (15 uur): eucharistieviering voor de residenten van de rust- en verzorgingstehuizen van Hasselt. Voorganger is pater Ulrik Geniets (abt van Averbode). Het Seniorenkoor van de Zonnestraal luistert de dienst op. Om 20 uur is er een feestelijk barokconcert door de internationaal gerenommeerde klaveciniste Kris Verhelst en het ensemble ‘More Maiorum’ o.l.v. Peter Van Heyghen. Werk van A.Vivaldi en J.S. Bach.

- 20 november in de Virga Jessebasiliek, de kerk waar P. Valentinus 35 jaar dienst deed (18.30 uur): avonddienst voorgegaan door E.H. Lambert Vanherk, deken van Hasselt. Het koor van de basiliek, het Virga-Jessemannenkoor o.l.v. de H. Vos zingt. Op het einde van de dienst onthulling van een gedenkplaat van het ‘heilig Paterke van Hasselt.’

- 21 november in de Minderbroederskerk (18.30 uur): Kan. Hans Tercic gaat voor in de eucharistieviering. Het Margodakoor uit Godsheide o.l.v. Leo Van Nevel verzorgt muzikaal de dienst.

- 22 november in de Minderbroederskerk (18.30 uur): eucharistieviering. Hans Tercic spreekt over ‘P. Valentinus en de eucharistie’. Het koor De Schalmei o.l.v. Bob Van Laer luistert de dienst op.

- 23 november in de kathedraal (11.30 uur): plechtige eucharistieviering voorgegaan door Mgr. Patrick Hoogmartens. Het Kathedraalkoor zet het orgelpunt achter deze octaaf ter ere van de nieuwe gelukzalige van ons bisdom.

Informatie: secretariaat, tel. 011/24.10.63 (9 tot 12 uur en 13.30 tot 16.30 uur), e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., website www.valentinus.be (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken