Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gestolen Mariabeeld opnieuw gezegend door de paus

Gestolen Mariabeeld opnieuw gezegend door de paus
BORGLOON (RKnieuws.net) - Broeder Arsène Martens uit Zepperen (Sint-Truiden) die voor de zaligverklaring van pater Valentinus Paquay naar Rome was getrokken om het Mariabeeld van Helshoven (Borgloon) opnieuw te laten zegenen door de paus heeft zijn zin gekregen, zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG maandag.
Het beeld was in 1985 al eens gezegend door de paus maar vorig jaar werden de kroontjes en kindje Jezus gestolen. Met het herstelde beeld was broeder Arsène nu naar Rome getrokken voor een nieuwe zegening omdat het beeld door de diefstal was onteerd. Het gezegende beeld krijgt nu terug zijn ereplaats in de kapel van het bedevaartsoord van Helshoven. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken