Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priester Gilbert: "Ik wil geen ster zijn"

ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Priester Guy Gilbert, die in Vlaanderen bekendheid kreeg door de inzegeing van het huwelijk van prins Laurent en Claire was afgelopen weekend te gast op de Antwerpse Boekenbeurs die meer dan 160.000 bezoekers trok. Hij gaf er een conferentie en signeerde er zijn boeken.
"Een boek signeren doe ik alleen op voorwaarde dat ik ook een handtekening krijg van wie het boek koopt. Zij zijn even belangrijk voor mij als ik voor hen", aldus de franse priester.

"Ik ben helemaal niets speciaals. Kardinaal Danneels en vele Vlaamse priesters zeggen precies hetzelfde als ik maar natuurlijk niemand is sant in eigen land", verklaarde de priester, die zich in Parijs met de opvang van straatjongeren inlaat.

De priester had het ook over zijn homilie tijdens de huwelijksviering van prins Laurent en Claire. "In plaats van de voorziene 3 minuten werden het 22 minuten. Ik liet mijn hart spreken. Voor mij was het een groot moment dat ik, na 39 jaar werk op straat, ook de rijken en de machtigen heb kunnen bereiken met de taal van de armen". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken