Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Carey roept op tot eenheid binnen Anglicaanse kerk

Carey roept op tot eenheid binnen Anglicaanse kerk
BRUSSEL (KerkNet/Yahoo/PlanetOut) - De voormalige aartsbisschop van Canterbury vreest dat de breuk binnen de anglicaanse wereldkerk compleet wordt als de conservatieve Amerikaanse anglicanen met een eigen kerkprovincie beginnen.
De aartsbisschop schreef een brief naar de Britse krant 'The Times' waarin hij de vrees uitspreekt dat de wijding van de Amerikaanse homobisschop Gene Robinson onherstelbare schade aanricht aan de anglicaanse gemeenschap van 70 miljoen christenen.

Carey steunt zijn opvolger, Dr. Rowan Williams, en roept de conservatieve anglicanen op niet te breken en de anglicaanse kerk te behoeden voor een schisma.
 
 

 

Rorate Zoeken