Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan heeft twijfels bij Afghaanse grondwet

Vaticaan heeft twijfels bij Afghaanse grondwet
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - Als het ontwerp van de nieuwe Afghaanse grondwet ook wordt goedgekeurd, wordt het land een islamitische staat en worden de andere godsdiensten fel aan banden gelegd.
De ontwerptekst van de nieuwe grondwet werd begin november voorgesteld.
Volgens het persagentschap Fides kent de grondwet aan andere religieuze gemeenschappen nauwelijks meer godsdienstvrijheid toe dan onder het Talibanregime.

Gehoopt wordt op de aandacht en druk van Westerse diplomaten opdat toch een elementaire godsdienstvrijheid wordt gegarandeerd. Pater Giuseppe Moretti verklaarde aan Fides dat het nog valt af te wachten wat er onder de vrijheid van eredienst verstaan wordt en of hieraan een enge interpretatie gegeven wordt. Het is nog maar de vraag of de bouw van kerken buiten de ambassades zal worden toegestaan. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken