Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Beringen-Mijn: Fakkeltocht voor jongeren

Beringen-Mijn: Fakkeltocht voor jongeren
BERINGEN-MIJN (RKnieuws.net) - Op vrijdag 28 november 2003 organiseert de dienst Jongerenpastoraal haar jaarlijkse "Fakkeltocht" voor jongeren van 13 tot 16 jaar in Beringen-Mijn.


Kijk eens diep in jezelf. … Advent is net als Maria Jezus geboren laten worden maar dan in het diepste van je binnenste. Als je daar bij stilstaat dan ontdek je dat God iets met jou van plan is. Niet zomaar iets: het is uniek! Het is een weg die alleen jij en God samen kunnen gaan.

Eens je dat in je binnenste hebt ontdekt, dan ben je er ondersteboven ‘binnenstebuiten’ van.
Geen enkele ontdekking kan je voor jezelf houden. Kijk naar Maria: ze haast zich naar haar vriendin Elisabet, ze moet haar het Goede Nieuws vertellen. Zo ook bij ons …wat in ons binnenste zit wil naar buiten. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Door te leven van wat in ons zit, door erover te vertellen en te getuigen, keren we ons binnenste-buiten en worden we boodschappers van Goed Nieuws. Dat is Kerstmis!

Ben jij begeleider van jongeren?
Kom dan met je groep naar de fakkeltocht in Beringen-Mijn! Zoals ieder jaar organiseert de dienst jongerenpastoraal een fakkeltocht om jongeren samen te brengen bij de start van de advent. De fakkeltocht is opgebouwd als een drieluik: een voorbereidende bijeenkomst in je eigen groep, de tocht zelf en een nawerking. Meer informatie over de voorbereidende bijeenkomst vind je op onze affiche. Ze is te verkrijgen bij de dienst jongerenpastoraal.

Ben jij tussen 13 en 16 jaar?
Lijkt de fakkeltocht je wel iets? Zou je wel eens met 1000 leeftijdsgenoten samen een avondje willen doorbrengen om te zingen, te bidden, te lachen, te wandelen …? Vraag dan eens aan de begeleiders van jouw plussersgroep, vormselgroep, jongerenkoor, … of jullie niet met z’n allen naar de fakkeltocht kunnen gaan. ’t Is echt een plezante avond: hopelijk kan je er bij zijn!

Programma:

18.45 uur: aankomst op de parking van het voetbalstadion tegenover de kerk van Beringen-Mijn.
19.15 uur: opening op het plein voor de kerk.
19.30 uur: kijken, luisteren, zingen en bidden.
20.00 uur: tocht met fakkels over het mijnterrein.
21.00 uur: afsluiting op het kerkplein.
21.30 uur: naar huis

Inschrijven en meer info:
Dienst Jongerenpastoraal Bisdom Hasselt, Tulpinstraat 75 3500 Hasselt, tel. 011/21.16.14,
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken