Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop Van Luyn wijdt twee diakens en een priester

Bisschop Van Luyn wijdt twee diakens en een priester
ROTTERDAM (RKnieuws.net) - Bisschop van Luyn heeft zaterdag in de kathedraal van Rotterdam drie mannen gewijd. Ype de Jong werd tot priester gewijd; Jan Lamberts tot permanent diaken, en Michel Remery tot transeunt diaken.
Er was veel belangstelling voor de gezamelijke wijdingsplechtigheid in de kathedrale kerk van de H.H. Laurentius en Elisabeth, niet alleen uit het bisdom Rotterdam, maar ook uit andere bisdommen en uit het buitenland: Michel Remery studeerde een aantal jaren in Rome, en enkele studiegenoten en vrienden waren speciaal voor de wijding uit Rome overgekomen.

Bisschop Van Luyn zei "veel te verwachten" van de wijdelingen. Aan het slot van de wijdingsplechtigheid ontvingen de drie mannen een nieuwe zending om als diakens en als priester in het bisdom Rotterdam werkzaam te zijn. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken