Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aartsbisschop Barcelona verbood lezing Hans Küng

Aartsbisschop Barcelona verbood lezing Hans Küng
BRUSSEL (KerkNet/TheTablet) - De aartsbisschop van Barcelona heeft Hans Küng verboden om op 11 november in kerkelijke gebouwen een voordracht te geven. Küng was die dag uitgenodigd om een lezing te houden in de kerk van Santa Maria in Barcelona.
De aartsbisschop weigerde toestemming te geven, omdat het Vaticaan de leeropdracht van de Zwitserse theoloog al verschillende jaren herroepen heeft.

Hans Küng bezocht Spanje om er zijn nieuwe biografie voor te stellen. Hij sprak er op uitnodiging van de UNESCO en het Wereldparlement voor Godsdiensten. Kardinaal Carlis drong er bij hen op aan dat Küng niet in een kerkgebouw zou spreken. Daarom werd de voordracht verplaatst naar de universiteit van Barcelona.

"Dictatuur"

De Zwitserse theoloog betreurde het verbod en de enge kijk die daaraan ten grondslag lag. Verwijzend naar het Franco-tijdperk zei hij: "Er waren destijds genoeg dictatuur en spreekverboden." Küng voegde eraan toe dat de aartsbisschop tot de conclusie zou komen dat hij een goede katholiek is, als hij de moeite nam om de biografie te lezen. Hans Küng, inmiddels 75, benadrukte dat hij niet van plan is om terug te keren naar de periode van voor het Tweede Vaticaans Concilie.

De uitgever van de nieuwe biografie zegt niet te verwachten dat het verbod van de aartsbisschop van Barcelona een invloed zal hebben op de verkoop van het boek. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken