Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Waardevol getijdenboek van Vlaamse schilder ontdekt

Waardevol getijdenboek van Vlaamse schilder ontdekt
BRUSSEL (Rknieuws.net) - In een school in het Britse Ware, in het graafschap Hertfordshire, is een getijdenboek ontdekt met een geschatte waarde van één miljoen euro.
Dat heeft het persagentschap BELGA vrijdagnamiddag gemeld.


Getijdenboeken waren de gebedenboeken van de late Middeleeuwen en dienden om voor al de uren van de dag een gebed te hebben. Het kunstwerk, van de hand van een niet nader genoemde 16de-eeuwse Vlaamse schilder, zal in de Royal Academy of Arts in Londen tentoongesteld worden.

Het boek, dat in de palm van de hand past, was sinds 1862
"spoorloos". De getijden gaven niet alleen structuur aan het kloosterleven, maar ook aan het leven voor niet-religieuzen. Op de vaste uren voor het gebed werden de kerkklokken geluid. Terwijl kloosterlingen op zo´n moment naar de kerk gingen, werd van leken verwacht dat ze een kort gebed prevelden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken