Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zonhoven: priester maakt Kongolees woordenboek

Zonhoven: priester maakt Kongolees woordenboek
ZONHOVEN (RKnieuws.net) - Priester-missionaris Marcel Henrix uit Zonhoven (bisdom Hasselt) woont en werkt al 49 jaar in de Ubangi-streek in Congo. Omdat hij de taal van de streek goed kent, schreef hij mee aan een bijbelvertaling en een woordenboek in het Ngbaka, een taal die door 1 miljoen mensen wordt gesproken. Het bericht staat dinsdag in Het Belang van Limburg.
De bijbelvertaling en het woordenboek zorgen nu mee voor het behoud van de plaatselijke taal. Marcel Henrix is momenteel in België maar hij hoopt volgend jaar opnieuw naar Congo te vertrekken. Inmiddels werd hij een een grammaticaboek en over enkele jaren wil de 75-jarige missionaris een tweede editie van het woordenboek uitgeven. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken