Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus tot Franse bisschoppen: "maak evangelisatie topprioriteit"

BRUSSEL (KerkNet/CWN) - Paus Johannes Paulus II heeft vrijdag tijdens zijn ontmoeting met een delegatie van de Franse bisschoppen opgeroepen om van de evangelisatie een topprioriteit te maken. Hij vroeg ook werk te maken van de vernieuwing van het geestelijk leven.
Bij deze gelegenheid nodigde Mgr. Thierry Jourdan, de aartsbisschop van Reims, namens de Franse bisschoppen, de paus uit voor een bezoek aan Frankrijk. Dat moet samenvallen met de 100ste verjaardag van de "Semaines sociales de France´, die van 23 tot 26 september 2004 vlak over de grens in Lille (Rijsel) plaats hebben. Daarvoor worden duizenden deelnemers uit heel Europa uitgenodigd. Ze zullen er samen nagaan hoe een "solidair, verantwoordelijk en open Europa" kan worden uitgebouwd.


Evangelisatie moet prioriteit zijn

De paus verklaarde afgelopen vrijdag dat de Franse katholieke Kerk met complexe en delicate problemen geconfronteerd wordt en hij spoorde de bisschoppen aan de strijd aan te binden tegen het morele subjectivisme en de negatieve houding ten aanzien van de christelijke principes en de Kerk zelf. "De apostolische zending van de bisschop bestaat eerst en vooral uit de verkondiging van het evangelie." De paus onderstreepte ook hoe belangrijk het is om de eenheid onder de Franse bisschoppen te bewaren en loofde de recente hervormingen, die moeten bijdragen tot een sterkere en efficiëntere bisschoppenconferentie.
 
 

 

Rorate Zoeken