Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Programma Wereldjongerendagen

Programma Wereldjongerendagen
BRUSSEL (KerkNet/Avvenire) - Hoewel de Wereldjongerendagen pas in 2002 in het Canadese Toronto plaatshebben werd er reeds een voorlopig programma bekend gemaakt. Volgens de Italiaanse krant Avvenire komt dat programma in grote lijnen overeen met dat van de Wereldjongerendagen in Rome.
De jongeren worden van 18 tot 21 juli ontvangen in de verschillende Canadese bisdommen en parochies, waar de jongeren met de lokale kerkgemeenschappen kunnen kennismaken. De echte Wereldjongerendagen beginnen op 18 juli, vanaf dan tot 20 juli denken de deelnemers samen na over belangrijke geloofsthema's die vaak door bisschoppen uit heel de wereld worden ingeleid. Daarnaast zijn er tijdens deze eerste dagen ook nog eucharistie- en verzoeningsvieringen.

Op vrijdag 26 juli heeft de ondertussen al even traditionele kruisweg plaats. De Wereldjongerendagen worden afgesloten in het Downsviewpark, waar de jongeren 's zaterdags een gebedswake houden en waar de paus 's zondags zal voorgaan in de slotviering.

Net zoals de vorige keren worden de jongeren opgevangen bij verschillende gastgezinnen en in de accommodaties van de parochies in en rond Toronto.

Ondertussen is er ook al een logo voor de Wereldjongerendagen en een heuse website: www.wyd2002.org. Vlaamse deelnemers kunnen voor meer informatie terecht op de website van de Interdiocesane Jeugddienst: www.ijd.be

Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken