Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geleerden willen nieuwe studie Jezus-ossuarium

Geleerden willen nieuwe studie Jezus-ossuarium
BRUSSEL (KerkNet/Biblereview) - Een aantal geleerden is gestart met een petitieactie voor een nieuw onderzoek naar het ossuarium van Jacobus. Dat meldt het Biblereview. De knekelkist, met vermoedelijk een van de oudste archeologische verwijzingen naar Jezus, is volgens een onderzoek van IAA (Israëlische Raad voor de Antieke Oudheid) een vervalsing.

De ondertekenaars wijzen op het uitzonderlijke belang van de inscriptie 'Jacobus, broer van Jezus' en de betekenis daarvan voor geleerden van het Nieuwe Testament en de periode van de Tweede Tempel. Ze wijzen er ook op dat de paleografen, die over de periode van de Tweede Tempel gepubliceerd hebben, van oordeel zijn dat er geen enkele paleografische reden is om te twijfelen aan de authenticiteit van de inscriptie. Ook een team van het Koninklijk Museum van Ontario kwam tot diezelfde conclusie.

Bovendien baseert het team van het IAA zijn bevindingen op de twijfels rond de patina van de inscriptie, terwijl de twee geologen van dat team erkenden dat dit geen onbetwistbaar wetenschappelijk oordeel is. De ondertekenaars roepen daarom op dat de Israëlische IAA aan de eigenaar toestemming geeft om de kist naar het buitenland te laten overbrengen voor zo'n onderzoek. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken