Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Joodse begraafplaats gevonden op Olijfberg

Joodse begraafplaats gevonden op Olijfberg
BRUSSEL (KerkNet/JP) – Joodse inwoners van de Oude Stad van Jeruzalem hebben op de Olijfberg in Oost-Jeruzalem een oude, achttiende eeuwse begraafplaats ontdekt. Volgens the Jeruzalem Post werden er reeds een twintigtal graven blootgelegd. Daarbij ook het graf van de legendarische joodse rabbijn Yehuda Pepo (Rav Peleh).
Op de plaats van het joodse kerkhof was een stort. Men kwam de graven op het spoor dankzij een luchtfoto uit 1930. Daarna konden de opgravingen starten.
Opvallend gegeven is dat de begraafplaats in het Palestijnse deel van Jeruzalem ligt. Toch ondervinden de archeologen bij de opgravingen niet de minste last van de Arabische inwoners.
Met de recente ontdekking doet de Olijfberg, als “oudste begraafplaats ter wereld”, haar faam alle eer aan. Volgens de joodse overlevering begint op deze plaats de verrijzenis van de doden.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken