Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Westen moet migranten en derde wereld leren respecteren

Westen moet migranten en derde wereld leren respecteren
ROME (KerkNet/VID) – “We leven allen in hetzelfde huis en we kunnen ons niet inbeelden dat er op de tweede verdieping een feestje aan de gang is, terwijl er op het gelijkvloers mensen van honger omkomen”. Dat verklaarde pater Benjamin Rossi aan Vidimus Dominum.
De pater deed zijn uitspraken in het Italiaanse bedevaartsoord Loreto, naar aanleiding van de ontmoeting van de G8-top van de staats- en regeringsleiders van de geïndustrialiseerde wereld. Volgens de missionaris moeten de Europese landen meer inspanningen doen voor de ontwikkeling van de armste landen.
Hij riep tevens op tot meer respect voor migranten: “Van 7 uur ’s morgens tot 17 uur ‘s avonds is de migrant nuttig, daarna is het vooral belangrijk dat hij ver uit onze buurt blijft. Deze visie op de migrantenproblematiek is schizofreen, schadelijk en ze is in tegenspraak met elk integratiebeleid”.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken